Arkivi për janar 2009

Komponenti Key Në replikim Cell identifikuar nga Stanford Shkencëtarët

Javën e kaluar, një limuzinë presidenciale shuttled Barack Obama për punë më të rëndësishme në jetën e tij. Shkencëtarët në Shkollën Stanford University e Mjekësisë kanë identifikuar tashmë një proteine ​​që e bën shumë të njëjtën gjë për enzimës telomerase - transportonte të grumbull në mënyrë kritike të rëndësishme të proteinave rreth për të riparuar në skajet e kromozomeve që janë humbur gjatë replikimit normale. Pa mirëmbajtjen e vazhdueshme të tillë, qelizat burimore do të pushojë së shpejti duke e ndarë dhe embrioneve do të dështojnë për të zhvilluar.

Early-Faza skleroza e shumëfishtë kundërt By Stem Cell Transplantit

Hulumtuesit nga Feinberg Shkolla e Mjekësisë Northwestern University-së duket se kanë ndryshoi mosfunksionim neurologjik e në fazat fillestare të shumta sklerozë pacientë nga transplantimit qelizat e tyre burimore imunitar në trupat e tyre dhe në këtë mënyrë "rivendosjen" sistemet e tyre imunitar. "Kjo është hera e parë që ne kemi kthyer rrjedhën e ngjarjeve në këtë sëmundje," tha hetuesi kryesor Richard Burt, shefi i MD immunotherapy për sëmundje autoimune në Shkollën Feinberg.

StemCellPatents.com përshëndet Cell Stem International Corporation (ISCO) mbi zhvillimet e fundit

StemCellPatents.com, një organizatë që mbulon lajmet e fundit në terapi qelizave burimore dhe i ka mbledhur vetëm indeksit të plotë të të gjitha të lëshuar US rrjedhin patentat celularë, uron Cell Stem International Corporation (OTCBB: ISCO) mbi zhvillimet e saj të fundit, duke përfshirë edhe të qenë kompania e parë për të rritet indeve corneal njerëzor nga qelizat embrionale.

Cord Blood America njofton plane për zgjerimin e programit të saj Stem Cell Storage

Cord Blood America, Inc (OTCBB: CBAI), kërthizës kurrizit gjakut rrjedhin kompani ruajtja e qelizave (http://www.cordblood-america.com) fokusuar në sjelljen kursim jetës potencialin e qelizave burimore të familjeve në mbarë vendin dhe ndërkombëtarisht, tha sot se ka ndërmend një zgjerim të shpejtë të programit të saj të partneriteti të sigurimit shëndetësor në geographies të reja në vitin 2009.

Stem Cell transplant Rezultatet Trial - Koment nga Shoqëria Multiple skleroza

Përpara publikimit të premten në 30 janar të një letër në The Lancet Neurologji raportimit rezultatet e një gjyqi që përfshin transplantim qelizave burimore në njerëz me relapsing kthimin e sklerozës multiple (MS), ju lutem gjeni më poshtë një koment nga Shoqëria MS:

Shkencëtarët Reverse qelizat burimore Tuajën hershëm ms me pacientët '

Një gjyq i vogël në një spital të SHBA ku pacientët me fazë të hershme MS kishte imun qelizat e tyre të sistemit të rrjedhin transplantuar përsëri në trupat e tyre duket të ketë ndryshoi mosfunksionim neurologjik e fazat e hershme të sëmundjes duke shkaktuar sistemet e tyre imunitar për të "rivendosur". Shkencëtarët thanë se rezultatet duhet tani të konfirmohet me një më të madhe, gjykim randomized.

Shëndeti Buzz: Obama dhe Stem Cells dhe Health News

Pfizer dhe Wyeth, dhënien fund të ndalimit të financimit aborti.

Qelizat Stem Çfarë mund të bëni dhe nuk mund

Stem premtim qelizë trajtime të reja të sëmundjes, por nuk e kanë dorëzuar ende.

Shëndeti Buzz: Shmangia abuzim Care-dhënësi dhe të tjera Shëndeti Lajme

Testi i parë rrjedhin-qelizave dhe produkte detox për të lëkurës.